De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Oefentherapie Mensendieck / Cesar is een paramedische behandelmethode gericht op het behandelen van klachten op het gebied van houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten.

Collega Anita legt uit….

Pijnklachten aan spieren en gewrichten ontstaan vaak door een ongunstige lichaamshouding of door vaak voorkomende, belastende bewegingen. Soms gebeurt dat in combinatie met een lichamelijke beperking.

Door oefentherapie Mensendieck / Cesar leert u zelf uw klachten te verminderen doordat u bewuster wordt van uw lichaamshouding. Eventueel leert u uzelf beter te ontspannen, met behulp van specifieke technieken.

In onze praktijken gaat de therapeut met u aan de slag en maakt zij duidelijk hoe u beter met uw lichaam kunt omgaan. Zo begrijpt u waar pijnklachten vandaan komen. De therapeut stelt vervolgens een programma samen, dat bestaat uit lichaamsoefeningen, specifiek toegesneden op uw situatie. Zo leert u uw eigen bewegingen te analyseren, te corrigeren én oefeningen dagelijks toe te passen. Door oefeningen telkens te herhalen, zullen uw klachten verminderen en vaak zelfs helemaal verdwijnen.

Meer informatie over oefentherapie Mensendieck / Cesar kunt u vinden op de volgende website: www.oefentherapeut.nl.