Oefentherapie Mensendieck / Cesar is uitermate geschikt om ongunstige lichaamshoudingen te veranderen en de juiste houding weer aan te leren.

Ter vermindering van klachten:
Oefentherapie Mensendieck / Cesar is zinvol bij (pijn)klachten die veroorzaakt worden door een ongunstige houding van het lichaam. Die ongunstige houding kan komen omdat u bijvoorbeeld, zonder het zelf in de gaten te hebben, steeds meer voorover gebogen loopt. Of omdat u ongemerkt het ene been meer belast dan het andere. Of omdat u een ongunstige zithouding heeft op uw bureaustoel of in de auto. Na verloop van tijd kunnen dan klachten ontstaan. Wanneer u een lichamelijke aandoening heeft (bijvoorbeeld reuma of een spierziekte), loopt u vaak een verhoogd risico op het ontstaan van (pijn)klachten. Oefentherapie Mensendieck / Cesar is ook gespecialiseerd in het behandelen van patiƫnten met een dergelijke aandoening.

Ter preventie:
Oefentherapie Mensendieck / Cesar kan ook preventief ingezet worden. Bijvoorbeeld bij mensen die veelvuldig dezelfde bewegingen moeten maken of hun lichaam continu (zwaar) moeten belasten. Denk aan sporters, bouwvakkers, chauffeurs, verpleegkundigen of mensen / scholieren die veel en vaak achter de computer zitten.